با این ادویه از کاهش حافظه جلوگیری کنید

زردچوبهمطالعه‌ای که توسط محققان انجام شده نشان داده است یک گرم زردچوبه برای حافظه افرادی که فشار خون کمی بالا دارند موثر می باشد و می تواند به حافظه این افراد کمک کند. زردچوبه ادویه‌ای می باشد که در غذاهای آسیایی استفاده می‌شود و رنگ زرد و نارنجی آن ناشی از وجود رنگدانه‌ای موسوم به کورکومین است. طبق آزمایش محققان وجود رنگدانه کورکومین در زردچوبه خطر زوال عقل را کاهش می‌دهد و در تقویت حافظه مفید است.

در این مطالعه ۴۸ نفر با سن بیش از ۶۰ سال که دارای قند خون بالا و بدون دیابت بودند مورد آزمایش و بررسی قرار گرفتند؛ این افراد به ۴ گروه ۱۲ نفره تقسیم شدند که هر روز به آنها برای صبحانه ۱۱۹ گرم نان سفید، یک قرص یک گرمی زردچوبه یا دو گرم دارچین یا هر دو با هم داده می‌شد اما نان سفید هر روز به شرکت کنندگان داده می‌شد. 

دارچین باعث کاهش قند خون شده و خطر انحطاط عصبی را کاهش می‌دهد، به همین منظور محققان این مطالعه به شرکت کنندگان دارچین می‌دادند.

حافظه کاری شرکت کنندگان (حافظه کاری توانایی ذهنی است که فرد را قادر به استدلال، حل مسئله یا مشکل و برنامه ریزی می‌کند) قبل از غذا و ۶ ساعت پس از خوردن غذا بررسی شد.

زردچوبه باعث افزایش حافظه کاری در این افراد شد و همراه با دارچین باعث باقی ماندن حافظه و تغییر نکردن آن شده بود؛ به گفته محققان کورکومین زردچوبه احتمالاً در مکانیسم‌های مختلف بیولوژیکی نقش دارد، افسردگی را از بین می‌برد و به دلیل اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خواص ضد سرطانی نیز دارد.

زردچوبه را می‌توان در بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها اضافه کرد و از خاصیت فوق العاده آن بهره برد به عنوان مثال می‌توان کمی زردچوبه در چای معمولی یا چای گیاهی اضافه کرد اما افرادی که در معرض خطر سنگ کلیه هستند به دلیل این که زردچوبه سطح اسید اگزالیک در ادرار را افزایش می‌دهد باید کمتر زردچوبه مصرف کنندژ

تهیه و گردآوری : گروه گیاهان دارویی پرداد / منبع : میگنا

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه