طرز تهیه انواع نان خوشمزه و جدید

طرز تهیه انواع نان خوشمزه و جدید
در این مطلب قصد داریم طریقه پخت انواع نان های خوشمزه و روش پخت اونها رو برای شما آموزش بدیم. در این آموزش نحوه پخت 5 نوع نان سنتی و خوشمزه رو برای شما به نمایش گذاشتیم که در ادامه مشاهده می کنید

طرز تهیه نان پرشده با نخودسبز ( هندی)

طرز تهیه انواع نان انواع نان طرز تهیه نان

آماده سازی: 15 دقیقه - مدت انتظار: 15 دقیقه  - مجموعاً: 30 دقیقه

مواد اولیه :

آرد گندم 2 فنجان 
نمک 1/4 ق چ 
روغن 2 ق غ 
آب سرد برای درست کردن خمیر 
روغن برای سرخ کردن نان ها 
 مواد داخل نان: :
نخود سبز 1 فنجان 
دانه زیره 1 ق چ 
فلفل سبز (خرد شده) 1عدد 
سیر (خرد شده)  2 پر 
پودر زیره 1 ق چ 
نمک مقداری 
ادویه کاری 1 ق چ 


  طرز تهیه انواع نان انواع نان طرز تهیه نان
 
برای درست کردن خمیر نان آرد و نمک و روغن رو مخلوط می کنیم. آب یخ رو کم کم اضافه می کنیم و با انگشتامون خمیر رو مخلوط می کنیم تا خمیر لطیفی به دست بیاد. زیاد خمیر رو ورز نمیدیم.

روی خمیر رو می پوشونیم و 15 دقیقه استراحت می دیم.

برای درست کردن مواد داخلی کمی روغن در تابه میریزیم و روی حرارت متوسط میذاریم.

دانه های زیره رو اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا دانه ها شروع به پریدن کنند.

فلفل سبز و سیر رو اضافه می کنیم تا عطر سیر بلند شه ( 2-3 دقیقه)

نخودسبز و نمک و ادویه ها رو اضافه می کنیم و در ظرف رو می بندیم تا نخود سبز بپزه.

حرارت رو خاموش می کنیم و صبر میکنیم خنک بشه.

مخلوط نخود رو وقتی سرد شد در مخلوط کن یا غذاساز خورد می کنیم طوری که کمی زبر باشه.
 
مخلوط رو در ظرفی می ریزیم.

از خمیر گلوله هایی درست می کنیم و کف دستمون پهن می کنیم بعد به شکل کاسه درمیاریم 1 قاشق از مخلوط نخود رو داخلش میریزیم و دوباره به صورت گوله درمیاریم و کنار میذاریم.

گوله های پرشده رو قبل از پهن کردن 3-4 دقیقه در همون حالت استراحت می دیم.

مقدار زیادی روغن برای سرخ کردن طوری که نان ها در روغن غوطه ور بشن در قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط - کم میذاریم.

گلوله هارو با وردنه یا دست پهن می کنیم ولی نباید زیاد فشار بیاریم تا نان با مواد داخلی مخلوط نشه.

نان ها رو داخل روغن داغ میندازیم و وقتی پف کرد برمی گردونیم.

اگر نان ها با حرارت زیاد سرخ بشن ترد نمی شن.



طرز تهیه نان ب��ساق

طرز تهیه انواع نان انواع نان طرز تهیه نان

مواد اولیه برای درست کردن نان برساق :

پودر گردو 1 لیوان
شیر  2 لیوان
زردچوبه یک الی یک و نیم ق.چ
بکینگ پودر 2 ق.م
نمک نصف ق.چ
آرد 8 لیوان
روغن حیوانی دو سوم الی نیم لیوان
شکر 1 لیوان
زرده تخم مرغ 1 الی 2 عدد
رازیانه (نیم کوب) 2 ق.غ
سیاه دانه قدری
توت خشک جابه جایی شکر (پودر شده) 1 لیوان
پودر دارچین 3 الی 4 ق.غ


آرد،نمک،شکر،بکینگ پودر،رازیانه،زردچوبه را در ظرف گودی خوب مخلوط شود.

به مواد ردیف اول را روغن اضافه کرده وخوب با کف دست مواد را سائیده تا گلوله گلوله نشود.

شیر اضافه کنید و خوب ورز دهید(۱۰ الی ۱۵ دقیقه ) تا خمیرصاف و یکدست شود،

اگرخمیر سفت بود کمی شیر اضافه کنید .

روی خمیر ر ابا نایلکس پوشانده و یک دستمال تمیزی روی ظرف بیندازید و خمیر ۲ ساعت استراحت کند.

این نان که معمولا با روش های مختلف درست میشود و از نانهای محلی مناطق غرب کشور

(استان های کرمانشاه و لرستان و کردستان و …) می باشد.نان برساق ترکیبی از شیر و آرد و روغن حیوانی و شکر است.

معمولا این نان را بدون مغز درست می کنند .این دستور خمیر،ابتکاری و خودم تهیه کرده ام ،که بسیار ترد و خوشمزه میشود و شکر را در مایه داخلی (مغز) حذف کرده و توت خشک که دارای  ارزش غذایی فراوانی است جایگزین کرده ام این نان به روش های مختلف پخت میشود. در روستاها با استفاده از ساج این نان را مثل سایر نانها میپزند،بعضی در روغن حیوانی سرخ می کنند.
اما من دو روش دیگر برای پخت این نان را برای شما مینویسم .

روش اول:

از خمیر گلوله ای به اندازه یک سیب درختی برداشته و کف دست باز و داخل آنرا با دو الی سه قاشق از پودر گردو و دارچین و پودر توت خشک پر کنید و لبه های خمیر را به هم بیاورید و کمی خمیر را کف دست جابه جا کنید تا خوب گرد شود سپس روی تخته توسط وردنه به شکل بیضی یا گرد باضخامت یک و نیم الی دو سانتی متر پهن کنید و روی آنرا با برس، زرده زده شده بمالید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید و در فر ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع الی ۲۰ دقیقه بگذارید و بعد در گرمکن فر گذاشته تا رویش طلایی شود .

روش دوم :

بدون استفاده از فر است.به همان طریق بالا نان را مغز گذاری کرده و دیگر نیازی به زرده و سیاه دانه نیست حتی بدون مغز هم میتوان این نان را درست کرد .ماهیتابه کفه ضخیمی مثل همین ماهیتابه های رژیمی را روی شعله پخش کن و حرارت کم روی گاز گذاشته و نصف الی یک قاشق چایخوری روغن حیوانی برای هر دانه از نانها در ماهیتابه ریخته و پس از پهن کردن نان با وردنه ،نان را در کف ماهیتابه گذاشته و یک طرف آن که پخته شد نان را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد در این روش روغن زیادی مصرف نمی شود و نسبت به سرخ کردن روش خیلی بهتری است .

برای نگهداری این نان نیازی به یخچال نیست و کافیست که در نایلکس و ظرف در بسته و در جای خنک تا یک هفته بیرون از یخچال نگهداری کنید ودر صورت نگهداری دریخچال یکی دو ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کرده و در جای گرمی بگذارید تا از حالت سفتی خارج شود به علت داشتن روغن حیوانی وقتی در جای سرد قرار گیرد کمی سفت شده و با گرم کردن دو باره نرم میشود.



طرز تهیه نان پنیری هشجین

طرز تهیه انواع نان انواع نان طرز تهیه نان

مواد اولیه برای درست کردن
نان پنیری هشجین :

آب 1 لیوان
تخم مرغ  3 عدد
شیر خشک 2 ق.غ
شکر 1 ق.غ
آرد 3 لیوان
بکینگ پودر 1 ق.غ
خمیر فوری 1 ق.غ
روغن نصف لیوان
نمک کمی
پنیرخامه ای میزان لازم
شیره


لیوان شکر و 2 لیوان آب را درون قابلمه می ریزیم و روی اجاق گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا شکر در آب حل شود. سپس مواد را هم می زنیم تا وقتی که شکر قوام بیاید.

ابتدا تمام مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم(آرد را در آخر اضاف می کنیم).

مواد مخلوط شده باید خمیر مانند باشد طوری که به دست نچسبد.

(اگر مواد بدست بچسبد باید کمی آرد به آن اضافه کنیم و در صورتی که مواد سفت بود هم کمی آب به آن اضافه می کنیم) .سپس خمیر بدست آمده را در جای گرمی به مدت 3-2 ساعت می گذاریم تا خمیر ور بیاید. سپس از خمیر به اندازه گردویی برمیداریم و لای آن را کمی پنیر می گذاریم و خمیر را به صورت دایره گرد می کنیم طوری که روی پنیر پوشانده شود.

دایره های شیرینی را در ظرف فر که قبلا چرب کرده ایم با فاصله از هم می چینیم،سپس ظرف را به مدت 20-15 دقیقه در فر می گذاریم تا شیرینی ها طلایی رنگ شوند. شیرینی ها را از فر خارج می کنیم و می گزاریم کمی سرد شود. بعد از اینکه سرد شد آنها را در شیره که از قبل آماده کرده ایم یا عسل می زنیم و در ظرف می چینیم.



طرز تهیه نان تست ساده

طرز تهیه انواع نان انواع نان طرز تهیه نان

مواد اولیه برای درست کردن نان تست ساده :

نمک 1/2 قاشق چایخوری
خمیر مایه 3 قاشق چایخوری
شکر 3 قاشق چایخوری
روغن 1 قاشق غذاخوری
آب ولرم 1 لیوان
آرد 3 لیوان
تخم مرغ  1 عدد


طرز تهیه نان تست :

داخل کاسه ای شکر ، خمیر مایه و آب ولرم را با هم مخلوط کنید و 15 دقیقه بگذارید بماند سپس آرد ، نمک و روغن را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا خمیر نرمی بدست بیاید.

خمیر را با دست گرد کنید و داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید ، روی ظرف را با حوله بپوشانید و ظرف را به مدت 1 الی 2 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود ( میتوانید 1 دقیقه ماکروفر را روشن کنید تا گرم شود سپس خمیر را داخل ماکروفر قرار دهید تا استراحت کند ).

پس از مدت زمان لازم برای استراحت خمیر را از ظرف خارج کنید ، روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با کمک وردنه پهن کنید ( طول خمیر را به اندازه طول قالب تان در نظر بگیرید ). قالب را چرب کنید ، خمیر پهن شده را از جلو رول کنید تا حدی که به اندازه قالب شود ( رول کردن خمیر برای ایجاد بافت بهتر و سبک تر شدن نان است ).

خمیر را با کمک دست ها داخل قالب قرار دهید و روی قالب را بپوشانید و 1 الی 2 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا استراحت کند و حجم خمیر 2 برابر شود ( برای جلوگیری از چسبیدن نان به قالب اطراف خمیر را به مقداری آرد آغشته کنید ).

پس از اینکه خمیر آماده شد ، تخم مرغ را داخل کاسه ای بشکنید و با چنگال بزنید تا زرده و سفیده خوب مخلوط شوند سپس تخم مرغ را روی سطح نان بمالید ، میتوانید در صورت تمایل مقداری کنجد هم بپاشید.

قالب را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا نان بپزد و آماده شود ( از بوی خوب نان و رنگ طلایی نان میتوانید متوجه پخت آن شوید ).

پس از پخت قالب را از فر خارج کنید ، کمی صبر کنید سپس قالب را روی توری برگردانید و با یک تکان نان را روی توری بیندازید ، اجازه دهید نان خنک شود سپس برش بزنید و سرو کنید.



طرز تهیه نان ذرت گیاهی

طرز تهیه انواع نان انواع نان طرز تهیه نان

مواد اولیه برای درست کردن
نان ذرت گیاهی :

شیر غیر لبنی (مثل شیر بادام، انواع لیموناد مثل توت فرنگی ، لیمو و......) 1 فنجان
شکر قهوه ای (اختیاری) 2 ق غ
شیره خرما 1/4 فنجان
کدو حلوایی (پوره شده) 1/4 فنجان
نمک 1/2 ق چ
مریم گلی (تازه(ریز شده)) 1 تا 2 ق غ
آرد گندم 1 فنجان
آرد ذزت 1 فنجان
بکینگ پودر 1 ق غ


طرز تهیه نان ذرت گیاهی :

1. فر را روی 400 فارنهایت قرار دهید.

2. یک قالب نان استاندارد 23 سانتی متری را چرب کنید و کنار بگذارید.

3. در یک کاسۀ مخلوط کردن بزرگ، آرد، آرد ذرت، بیکینگ پودر و نمک را سریع هم بزنید تا بخوبی مخلوط گردد.

4. مریم گلی، شیر غیر لبنی، پورۀ کدوتنبل، شیرۀ خرما، بعلاوۀ شکر اختیاری را اضافه کنید و تا وقتی خوب ترکیب گردند، مخلوط کنید.

5. خمیر را در قالب بریزید و برای 20 دقیقه بپزید یا تا زمانی که اگر خلالی را در مرکز آن فرو ببرید، تمیز بیرون بیاورید و روی آن سفت باشد.

نکته: مریم گلی را میتوانید از عطاری ها تهیه کنید درصورت در دسترس نبودن به همان اندازه از نعناع استفاده کنید.

مواد مغذی:

136 کالری، 0.8 گرم چربی، 30.3 کربوهیدرات، 2.7 گرم فیبر، 9.9 گرم قند، 3.9 گرم پروتئین
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه